Lapinlahtelaisille judokoille mitaleita Iisalmen kisasta

Lapinlahtelaisille judokoille mitaleita Iisalmen kisasta

Iisalmessa oteltiin lauantaina 11.marraskuuta judon Genelec -turnaus jonne oli osallistunut yli 150 judokaa ympäri Suomen ja kaksi joukkuetta Venäjältä. Lapinlahdelta osallistui 5 ottelijaa 6 eri sarjaan, mukana kilpailussa oli myös lapinlahtelaisia valmentajia, huoltajia ja kilpailuhenkilöstöä.

Lapinlahtelaisille yhteensä 5 mitalia, joista kaksi kultaa ja kolme pronssia, iisalmelaisille yhteensä 13 mitalia.

Eveliina Sammallahti aloitti urakkansa ottelemalla ensin. Heti alkusenkuntien rynnistyksellä Eveliina pääsi heittämään vaststajaansa Kuopion Otso Koposta 7 pisteen arvosta jalkaheitolla. Muutama sekunti sen jälkeen Eve jatkoi 7 pisteen lonkkaheitolla. Ottelun lopuksi Eveliina painon vastustajan mattoon ja piti hänät sidonnassa ipponin arvoisesti voittaen ottelun ajassa 1:20. Sruaavaksi vastaan tuli Pieksämäen Weikka Vyyryläinen joka oli kooltaan selkeästi suurempi kuin Evelinna, Weikka sai heitettyä Eveliinaa ipponin arvoisella jalkaheitolla. Eveliinan veli Aleksi Sammalahti otteli myös kolme ottelua, hyvistä otteistaan huolimatta tänään ei kilpailuista irronnut mitalia kolmella hävityllä ottelulla.

Oranssivöinen Severi Väänänen otteli kaksi ottelua joista ensimmäisessä kohtasi Kajaanin Topias Törmäkankaan jossa hän otteli tasaisesti koko otteluajan, häivö tuli seitsemän pisteen arvoisella jalkaheitolla aivan ottelun loppusekunneilla. Seuraavassa ottelussaa Severi sai vastaansa Venäjän Egor Gorjaynovin, tällä kertaa vastustaja oli vahvempi ja heittoyrityksen jälkeen sai sidontaotteen lapinlahtelaisesta jos ei enää päästänyt irti. Pronssi matkasi siis Lapinlahdelle tässä sarjassa jossa Severi oli nuorin noustessaan edellisvuodesta ylempään sarjaan.

Severin veli, oranssivöinen Hermanni Väänänen nousi myös tänä vuonna täytettyään 15 alle 18-vuotiaiden sarjaan jossa vastustaja ovat selkeästi vanhempia ja luonnollisesti kokeneempia sekä vahvempia. Ensimmäinen ottelu Pieksämäen Aatu Hynnistä vastaan alkoi hyvällä sykkeellä. Hermanni yritti heittää omalla heitollaan josta vastustaja sai edun itselleen ja heitti vasteheitolla Ipponin arvoisesti. Seuraavana vastassa oli Lieksan Iisakki Haapalehto joka heitti Hermannia suoraan uchimata -jalkaheitolla ja Hermannin oli tyytyminen pronssiseen mitaliin. 

Päivän parhaasta suorituksesta vastasi lapinlahtelainen Henri Kaatrasalo joka edusti kilpailussa Iisalmen Judoseuraa osallistumalla kahteen sarjaan. Henri Kaatrasalo voitti Pojat alle 15 vuotta sekä pojat alle 18 vuotta -50 kiloisten sarjat. Henkan työskentely tatamilla oli todella tehokasta, sillä hän voitti kaikki päivän seitsemän otteluaan ipponeilla. 

Ensimmäinen ottelussaan sarjassa pojat alle 15 -vuotta alle 50 kiloa vastaan tuli Iisalmen Kristian Rajakangas, ottelu päättyi 12 sekunnin kohdalla Henrin suorittamalla uchimata -jalkaheitolla ipponin arvoisesti. Seuraavaksi vastaan tuli Rovaniemen Riku Timonen jonka Henri heitti ensin minuuutin kohdalla wazarin arvoisella kouchigari -jalkaheitolla ja otti sen jälkeen ipponin sidonnalla. Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Joensuun Aki Ryhänen, Kaatrasalo heitti vastaheitolla ipponin arvosta kolmen minuutin kohdalla. Neljäs ottelu tässä sarjassa oli Heinäveden Tuukka Tiilikaista jonka Henri voitti 13 sekunnin kohdalla jalkaheitolla ipponin arvoisesti. Ylivoimainen kulta tässä sarjassa siis lapinlahtelaiselle. 

Kaatrasalo jatkoi otteluitaan myös sarjassa pojat alle 15 -vuotta alle 50 kiloa saaden ensimmäisenä vastaansa Iisalmen Kristian Rajakangas jo toisen kerran samana päivänä. Henri voitti ottelu ouchigari -jalkaheitolla 12 sekunnissa ipponin arvoisesti. Seuraavaksi vastaan tuli vihreävöinen Simo Klochkov Kuopiosta, ottelu päättyi 40 sekunnin kohdalla ouchigari -jalkaheitolla ipponin arvoisesti. Semifinaaleissa Henri kohtasi Joensuun Aki Ryhäsen jonka hän voitti alle kahdessa minuutissa kouschigari -jalkaheitolla. Loppuottelussa kohtasivat Kaatrasalo ja Kuopion Matvey Sergeev. Kaatrasalo voitti kultaa 30 sekunnin kohdalla taas ouchigari -jalkaheitolla.

Tämä huikea suoritus todisti että Henry on nouseva lapinlahtelaistähti, Henrille kaikki ylempivöiset ja vanhemmat kilpailijat olivat vastaantulijoita. Hieman reilu vuoden vanha kilpailu-ura on kovassa nousussa, pääsyynä ahkera harjoittelu ja lahjakkuus lajiin.

Pojat alle 18 vuotta -81 kg (3)
1. Iisakki HAAPALEHTO Lieksan Jigoku
2. Aatu HYNNINEN Pikadon, Pieksämäki
3. Hermanni VÄÄNÄNEN Lapinlahden JS Shiranami

Pojat alle 15 vuotta, -66 kg (3)
1. Egor GORJAYNOV Kostomuksha Judo Team
2. Topias TÖRMÄKANGAS Kajaanin JK
3. Severi VÄÄNÄNEN Lapinlahden JS Shiranami

Pojat alle 18 vuotta -50 kg (6)
1. Henri KAATRASALO Iisalmen JS
2. Aki RYHÄNEN Joen Yawara, Joensuu
3. Riku TIMONEN Koyama, Rovaniemi

Pojat alle 15 vuotta -50 kg (5)
1. Henri KAATRASALO Iisalmen JS
2. Aki RYHÄNEN Joen Yawara, Joensuu
3. Riku TIMONEN Koyama, Rovaniemi

Pojat alle 11 vuotta -37,7 kg (7)
1. Arsenij KOLOTOV Kostomuksha Judo Team
2. Perttu LAMBACKA Koyama, Rovaniemi
3. Eveliina SAMMALLAHTI Himangan Judoseura
3. Weikka VYYRYLÄINEN Pikadon, Pieksämäki

Kaikki ottelut on löydettävissä YouTubesta hakusanalla "Genelec turnaus 2017".

Linkki PDF -tulostus

Jari Kuokka kirjoitti viestin 13.11.17 kello 20:00

Jätä kommentti

Voit jättää kommentin sivulle, mutta sen julkaisusta päättää sivuston ylläpitäjä. Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Kaikki kentät on täytettävä mukaanlukien viimeinen, hieman yksinkertainen bottivarmistuskysymys jolla vähennetään sivustolle hyökkäyksiä sekä turhia ja asiattomia kommentteja.

Jatka numerosarjaa: kaksi, neljä, kuusi...
Jos haluat kommentoida ilman hyväksyntää, voit hakea käyttäjätunnusta sivun alalaidan "Rekisteröidy" -linkistä.