Koulujudo alkaa Lapinlahdella yläkoululla

Koulujudo alkaa Lapinlahdella yläkoululla
Kuvat: Sami Erjansalo

Nuorten judo aloitetaan yleensä peruskurssilla 7-15-vuotiaana, koulujudossa käydään läpi perusteita ja tutustutaan judon sekä muihin harjoitusryhmän nuoriin. Koulujudo antaa valmiuksia edetä jatkoryhmiin ja vaikka kilpauralle. Judon avulla kehittyy fyysinen kunto, oppii tuntemaan uusia kavereita ja toimimaan ryhmässä. Judo auttaa nuorta kasvupyrähdystenkin keskellä hallitsemaan kehoaan, mieltään ja löytämään tasapainon näiden välillä.

Lapinlahdella aloitetaan elokuun kolmannella viikolla Koulujudo Lapinlahden Judon salilla Asematie 8:ssa (Kuntosali Ripsakan vieressä tatamilla), tarkemmasta aikataulusta ilmoitetaan myöhemmin, tietoa saat myös Matin ja Liisan koulun yläkoulun "Suomen Harrastamisen Malli" -tiedotteesta.

Ota ensimmäisiin harjoituksiin mukaan kevyt ja mukava liikunta-asu, esimerkiksi verkkarit ja t-paita. Lisäksi tarvitaan pyyhe ja sandaalit.

Koulujudon jälkeisen peruskurssin ensimmäisiä aiheita ovat judosalilla käyttäytyminen ja se mitä judo pääpiirteittäin sisältää. Myöhemmin keskitytään erilaisten heittotekniikoiden harjoitteluun ja erityisesti siihen miten heitoista tullaan turvallisesti alas, myös matossa tehtävät sidonnat kuuluu peruskurssin harjoitteluun.Judo tarjoaa nuorille mahdollisuuksia edetä urheilu-uralle, tuomaritoimintaan tai osallistua aktiivisesti judoseuran toimintaan.

Judo on maailman laajimmalle levinnyt kamppailulaji, joten kansainvälisyys on keskeinen osa lajia. Judoliitto järjestää ja koordinoi alle 15-vuotiaiden yläkoululeiritoimintaa yhteistyössä urheiluakatemioiden ja seurojen kanssa. Varsinaiset edustusvalmennusryhmät muodostetaan alle 18-vuotiaiden ikäluokasta alkaen, jolloin kierretään Judoliiton vastuuvalmentajan kanssa kilpailuja eri puolilla Eurooppaa. Näissä menestyneimmistä ja potentiaalisimmista urheilijoista kootaan varsinaiset maajoukkueet kansainvälisiin arvokilpailuihin. Voit tutustua Judoliiton valmennusjärjestelmään täältä.


Harrastamisen Suomen malli 

Judo kuuluu joka puolella Suomea ”Kamppailija ei kiusaa” -ohjelmaan, lisätietoja sivustolta  https://www.kamppailijaeikiusaa.fi/. Koko ohjelman peruslogan on ”Kampailija EI kiusaa. Ketään. Koskaan. Missään.” ja sitä noudatamme Lapinlahdellakin.

kamppailija ei kiusaa 2 - Luovaa kamppailua

Linkki PDF -tulostus

Jari Kuokka kirjoitti viestin 9.8.21 kello 21:00