Judoseuralle mitaleita kisoista ja uusia suoritettuja vöitä

Judoseuralle mitaleita kisoista ja uusia suoritettuja vöitä
Graduoinnin otti vastaan Jari Kuokka (2. dan), kuvassa ainoastaan Markku Paldanius ja hänen uke Juhani Sammallahti vyökokeen jälkeen. Myös Eeli Lösönen, Vilho Korhonen, Matias Pietikäinen ja Otto Hirsjärvi korottivat vöitään.

Seuran toiminta on ollut aktiivista menneellä kaudella, varsinkin Muksujudossa on ollut kova suhina koko talven ajan. Treeneissä on pyörinyt yhteensä kolmisekymmentä Koulujudokaa (yläkoulu), Muksujudokaa (5-8 vuotiaat) ja ylempien vöiden judokaa, sen lisäksi tatamilla on toiminut aktiivisesti vetäjiä ja treeneissä on judokoiden lisäksi ollut treenejä seuraamassa suuri joukko vanhempia ja huoltajia. Yhteensä seuran toiminnassa on kaudella 2021 - 2022 aikana ollut mukana viitisenkymmentä toimijaa. Tästä on hyvä jatkaa syksyllä taas levätyn kesän jälkeen uudella innolla.

Tänä vuonna Lapinlahden Judoseuran vyökokeet pidettin kahdessa osassa sairastapausten vuoksi, graduoinnit otti vastaan seuran puheenjohtaja ja seuragraduoija Jari Kuokka. Ensimmäisessä kokeessa maanantaina 30.5.2020 seuraavat henkilöt korottivat vöitään erinomaisille näytöillä:

Oranssi vyö (4. kyu)
- Lösönen Eeli

Keltainen vyö (5. kyu)
- Korhonen Vilho
- Hirsjärvi Otto
- Pietikäinen Matias

Toisessa kokeessa 7.6.2022 suoritettiin yksi edistyneempi vyöarvo vaikeammalla osaamisprofiililla ja erinomaisilla näytöillä:

Vihreä vyö (3. kyu)
- Markku Paldanius

Seuralle mitaleita kahdesta kisasta

Perinteinen Haru-shiai oteltiin Oulussa 14.5.2022. Iisalmen Judoseura osallistui kilpailuihin neljän hengen joukkueella ja yhteisessä matkassa mukana oli lisäksi yksi vahvistus Lapinlahden Shiranamista. Lapinlahden Shiranamin Vilho Korhonen urakoi kahdessa sarjassa yhteensä 8 ottelua, joista 5 päättyi Vilhon voittoon. Tuloksena hopeaa omassa ikäluokassa U13 ja pronssia pykälää vanhemmissa eli U15-sarjassa. Hurja urakka ja tuloksena kaksi mitalia lapinlahtelaiselle. Kokonaisuutena hyvin menneet kisat osoittivat, että korona-ajan treenaaminen on vienyt kilpajudoa mukavasti eteen päin.

Kevään viimeiseen yhteiseen kisareissuun lähdettiin yhteensä 7 kisaajan voimin. Mukana jälleen Iisalmen Judoseuran ja Lapinlahden Shiranamin yhteisporukka, jossa Lapinlahden lippua heiluttivat Eveliina Sammallahti ja Vilho Korhonen. Mukana pitkän tauon jälkeen myös Iisalmen Judoseuraa edustava lapinlahtelainen Henri Kaatrasalo, myös Eveliinan tauko oli venähtänyt jo tätäkin pidemmäksi. Kiteen mattosarjat kuitenkin vetivät mukanaan myös judon kisatatameille.

Vilho Korhonen  ja Markus Nissinen ottelivat samassa sarjassa ja päivän teemana tuntui olevan aloitukset joukkuetovereiden keskinäisellä matsilla. Vilhosta on kovaa vauhtia kehkeytymässä näppärä jalkavelmu. Avausmatsissa voitot kahdella varsin harmittoman oloisella pyykäislyllä (osoto-gari ja kouchi-gari). Sarjassa jakossa molemmille 3 otteluvoittoa, joka poolikaaviossa tarkoittaa kultaa Vilholle ja hopeaa Markukselle.

Samalla oteltiin myös Henri Kaatrasalon ja Anton Georgievin sarjaa, Pyry Kainulaisen sarjaa sekä Eveliina Sammallahden kahta eri sarjaa. Kiirettä siis piti. Henkka ja Anton avasivat ottelunsa myös keskenäisellä matsilla. Judo on lopulta laji, jossa pisteet ratkaisee, ei välttämättä tekniikka. Henkka väänsi voimalla ja viekkaudella vaadittavat pisteet ja otti voiton seuran keskinäisessä ottelussa. Jatkossa Henkalle 2 otteluvoittoa ja Antonille 1. Lopputuloksissa Henkalle kultaa ja Antonille pronssia.

Eve palasi kisatatameille vähintäänkin 3 vuoden tauon jälkeen. Mattosarjat kiinnostivat BJJ:n puolella treenannutta Eveä, mutta kun kisaan lähdetään, niin pitäähän se normi judokisakin kokeilla. Kun otteluseuraa oli hieman haastava löytää, Even otteli oman sarjansa lisäksi ikäluokkaa ylemmässä sarjassa ottelevista ottelijoista koostetussa sarjassa. Pystyottelu sujui kuitenkin pienen alkukangertelun jälkeen varsin mallikkaasti. 4 ottelusta tuloksena 3 voittoa ns. selkäytimestä tulevilla jutuilla eli ura-nagella ja sidonnoilla. Lopputulemana: 2 sarjaa, 2 mitalia. Kulta omasta sarjasta, hopea yhdistelmästä.

Pystyotteluiden jälkeen alkoi judomaailmassa hieman harvinaisemmat väännöt eli pelkkä matto-ottelu. Mattopuolella sekä Iisalmen että Lapinlahden ottelijat ovat viime vuosina menestyneet hyvin, mutta harvinaiset kisat tarkoittivat, että kukaan ei ollut ikinä aikaisemmin mattokisaan osallistunut. Mattopuolella myös osallistujia on vähemmän ja toisaalta painon vaikutus pienenee pystyjudoon verrattuna huomattavasti. Iisalmelaisia osallistui mattopuolella kolmeen sarjaan: miehiin, naisiin ja nuoret miehet ja Essi -sarjaan.

Naisten sarjassa ottelijoita oli Iisalmesta kaksi: Essi ja Eve. Sarja alkoi, kuinkas muuten kuin, seuran jäsenten välisellä ottelulla. Keskinäisen ottelun vei nimiinsä Essi, kun Evellä oli hankaluuksia totutella judomuotoisen matto-ottelun sääntöihin BJJ:n harjoittelulla. Jatkossa ottelut kulkivat samalla kaavalla, Essi jatkoi dominointia ja Eve kärsi sopeutumisvaikeuksista. Tuloksena sarjasta Essille kultaa ja Evelle pronssia.

Miesten sarjassa ottelivat Henkka ja Anton. Matsit aloitettiin kuinkas muuten kuin jäsenten välisellä ottelulla. Henkka jatkoi pystypuolelta tutulla polulla, vähän vähemmän tekniikkaa ja vähän enemmän voimaa, mutta pisteet lasketaan. Resepti toimii, jos voima riittää ja Henkalla riittää. Neljällä otteluvoitolla sarjan voitto Henkalle.

Haru Shiai, Oulu, 14.4.2022

Pojat alle 13 vuotta -42 kg (5)
1. LAHTINEN Leevi Koyama, Rovaniemi
2. KORHONEN Vilho Lapinlahden JS Shiranami
3. PAAKKOLANVAARA Paulus Kita-Kan, Kemi
4. PIKKUJÄMSÄ Ville Oulun JK
5. NORDSTRÖM Erik Oulun JK


Pojat alle 15- vuotta, -42 kg (8)
1. TEPSA Jami Kita-Kan, Kemi
2. KOKKONEN Valtteri JS Sakura, Kuopio
3. KORHONEN Vilho Lapinlahden JS Shiranami
3. MÄLLINEN Frans Kokkai-Kan, Tornio


Itäjudo Open, Kitee, 21.5.2022

Matto Naiset -60 kg (3)
1. Essi LAPPETELÄINEN Iisalmen JS
2. Daria KILDEEVA Kiteen Kippon
3. Eveliina SAMMALLAHTI Lapinlahden JS Shiranami

Tytöt alle 15 vuotta -57 kg (3)
1. Petra ERJANSALO Lappeenrannan Kamiza
2. Eveliina SAMMALLAHTI Lapinlahden JS Shiranami
3. Daria KILDEEVA Kiteen Kippon

Pojat alle 13 vuotta -46 kg (5)
1. Vilho KORHONEN Lapinlahden JS Shiranami
2. Markus NISSINEN Iisalmen JS
3. Niko HÄMÄLÄINEN JS Sakura, Kuopio
4. Leo LIUKKONEN Savonlinnan Shikata
5. Valtteri MALINEN Joen Yawara, Joensuu

Tytöt alle 15 vuotta +57 kg (2)
1. Eveliina SAMMALLAHTI Lapinlahden JS Shiranami
2. Sara TOIVANEN Judoseura Pikadon ry

Matto Miehet (5)
1. Henri KAATRASALO Iisalmen JS
2. LUCAS HONKANEN KERIMÄEN JUDONOKO
3. Egor SAVENIUS Kiteen Kippon
4. Anton GEORGIEV Iisalmen JS
5. Oleg MIHAILEV Kiteen Kippon

Miehet +73 kg (4)
1. Henri KAATRASALO Iisalmen JS
2. Egor SAVENIUS Kiteen Kippon
3. Anton GEORGIEV Iisalmen JS
4. Nicolas MURANEN Tohmajärven urheilijat

Kisaraportit kirjoittanut Juhani Sammallahti (C) Copyright

PDF -tulostus

Jari Kuokka kirjoitti viestin 9.6.22 kello 12:58